|
|
Data: 15.02.10
|
|
Do barszczu na talerzu podaje się uszka z różnorodnym nadzieniem
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Używamy rosołu pozostałego po ugotowaniu szynki
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Przepis siostry
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Fasole zostawiamy namoczona przez noc
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Podawać z ziemniakami, fasolą, sypką kaszą gryczaną
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
iasto kroić po ostygnięciu
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Budyń z maku może być podany na gorąco lub po przestygnięciu.
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Polecam równiez z orzechami laskowymi
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Podawać z sosem z wina, waniliowym, czekoladowym, sokiem owocowym lub sorbetem surówkowym.
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Kajzerki powinny byc czerstwe, najlepiej jednodniowe
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Dziwnie brzmi, pysznie smakuje
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Dla aromatu dodajemy koperek
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Zaskocz teściową własna galaretką
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami.
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Sporządzić na kilka godzin przed podaniem.
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Najlepiej leguminę sporządzić na noc
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Syrop owocowy malinowy, wiśniowy, truskawkowy, różany, , porzeczkowy smażony
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Wiśnie można zastąpić innymi owocami
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 11.02.10
|
|
Ucierać na parze
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Gotujemy okolo 1,5 godziny
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 11.02.10
|
|
Piekarnik powinien byc średnio ogrzany
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Wywar może być zrobiony na wędzonych żeberkach
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Ubijanie musu w mikserze jest wydajniejsze.
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Najlepiej zastosować swieżą wanilie
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Powierzchnię skropić paroma kroplami zimnej wody.
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Inny niż wszystkie.
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Dodać surową miazgę z owoców róży
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 12.02.10
|
|
Owoce płukać pod bierzącą wodą
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Gotujemy pod przykryciem
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Kaszę opłukać przed gotowaniem
|
|
Srebrny Szef Kuchni (1816)
|