|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Kisiel (mus) waniliowy z grysiku pszennegoNajlepiej zastosować swieżą wanilie Składniki:
Sposób przygotowaniaCzęść zimnego mleka wymieszać z manną. Resztę mleka zagotować, mannę wlać na wrzące mleko i mieszając na brzegu płyty rozkleić ją, dodać cukier do smaku, i wanilię (ok. 20 min.). Rozklejoną mannę odstawić i szybko ubijać ręcznie lub w mikserze na jednolitą gładką masę (ok. 20 min.). Po ubiciu mus wymieszać z pianą z białek, wyłożyć do kompotierki i ostudzić. Podawać z sorbetem surówkowym z malin i porzeczek lub truskawek, śmietanką bitą lub sosem waniliowym. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|