Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Zupa jarzynowa dietetyczna Zupa jaryznowa.jpg
Zupa jarzynowa dietetyczna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa jarzynowa dietetyczna

Po zagotowaniu z zupy dodać zieleninę

Składniki:
  • włoszczyzna, 15 dag
  • kalafior, 30 dag
  • marchew, 10 dag
  • fasola szparagowa, 20 dag
  • ziemniak, 30 dag
  • masło, 4 dag
  • mąka , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • koper, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić, warzywa pokrajać, włożyć do wazy. Kalafior opłukać, podzielić na części. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać w drobną kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, obrać z włókien, pokrajać na małe, skośne kawałki. Na odcedzonym wywarze ugotować kalafior, ziemniaki, groszek lub fasol­kę szparagową. Z surowego masła i mąki sporządzić podprawę zacieraną. Po zagotowaniu z zupą dodać zieleninę, do podprawy zastosować tylko surowe masło (bez mąki). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650