Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Galaretka cytrynowa

Zaskocz teściową własna galaretką

Składniki:
  • żelatyna, 1.5 dag
  • woda, 0.5 l
  • cukier, 12 dag
  • kwasek cytrynowy, 3 dag
  • skórka cytrynowa, 3 dag
  • cytryna, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Żelatynę opłukać, namoczyć na godzinę. Zagotować wodę z cukrem, dodać kwasu do smaku i skórkę cytrynową. Namoczoną żelatynę włożyć do gorącego syropu, mieszając rozpuścić ją i galaretkę ostudzić. Cytrynę umyć, pokrajać ostrym, nierdzewnym, nożem na cienkie krążki. Na dno każdej kompotierki wlać kilka łyżek galaretki, na tym ułożyć krążki cytryny i ostudzić ją na lodzie. Gdy krążki cytryny utrwalą się, wyporcjować resztę tężejącej galaretki, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650