|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Galaretka cytrynowaZaskocz teściową własna galaretką Składniki:
Sposób przygotowaniaŻelatynę opłukać, namoczyć na godzinę. Zagotować wodę z cukrem, dodać kwasu do smaku i skórkę cytrynową. Namoczoną żelatynę włożyć do gorącego syropu, mieszając rozpuścić ją i galaretkę ostudzić. Cytrynę umyć, pokrajać ostrym, nierdzewnym, nożem na cienkie krążki. Na dno każdej kompotierki wlać kilka łyżek galaretki, na tym ułożyć krążki cytryny i ostudzić ją na lodzie. Gdy krążki cytryny utrwalą się, wyporcjować resztę tężejącej galaretki, ostudzić. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|