Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Indyk duszony w warzywach. P1050188.JPG
Indyk duszony w warzywach.
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fredekgotujeKuchcik (78)

Indyk duszony w warzywach.

Smaczny indyk w warzywach, szybko i zdrowo.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • pieczarka, 250 g
  • masło klarowane, 3 łyżecz.
  • krojone pomidory w puszce, 250 g
  • czosnek, 4 szt.
  • seler, 1 szt.
  • cukinia, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • marchew, 3 szt.
  • pierś z indyka, 750 g
  •  
Sposób przygotowania

Zapraszam na mój kanał.Trzemy na grubych oczkach:marchewselerpietruszkę.Cukinia:przeciąć wzdłuż na pół i następnie na cienkie plasterki.Pieczarki:obrywamy nóżki, myjemy i kroimy w zależności od ich wielkości i upodobań.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki masła klarowanego i wrzucamy potarte warzywa i dusimy al dente.Na drugiej patelni, dajemy łyżeczkę masła klarowanego i wrzucamy pieczarki i dusimy.Teraz jest czas na przygotowanie indyka, obieramy i wycinamy błonki i to co nam przeszkadza. Kroimy na kawałki(film). Dajemy pieprz i sól. Zostawimy do czasu gdy warzywa będą gotowe z pieczarkami.Gdy warzywa są gotowe dodajemy pieczarki i dusimy wszystko jeszcze chwilę. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warstwowo na zmianę, warzywa i indyka. Naczynie zakryte wkładamy do piekarnika. Turbo obieg, 180/ około 45 minut/ środkowa półka. Podajemy z ryżem, ziemniakami, pieczywem/ kaszą. Smacznego  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650