Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Galaretka z kwaśnego mleka

Najlepiej leguminę sporządzić na noc

Składniki:
  • poziomka, 0.5 l
  • żelatyna, 4 dag
  • cukier, 12 dag
  • zsiadłe mleko, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Zsiadłe mleko rozmącić starannie na gładką masę, wymieszać z cukrem. Można też dodać trochę skórki cytrynowej lub rozgniecione poziomki, albo truskawki; można też leguminę tę sporządzić z samego mleka zsiadłego z wanilią. Żelatynę opłukać w zimnej wodzie; do garnuszka nalać pół szklanki wrzącej wody; włożyć do niej żelatynę białą i czerwoną, mieszając ciągle łyżeczką, rozpuścić ją dokładnie. Żelatynę tę wlać natychmiast do mleka i wymieszać starannie ubijając przez 10 minut. Leguminę wlać do kompotierki, ostudzić. Najlepiej leguminę sporządzić na noc i przechować w zimnym miejscu do następnego dnia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650