Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kisiel z surowych jabłek

Dodać surową miazgę z owoców róży

Składniki:
  • jabłko, 50 dag
  • cukier, 10 dag
  • mąka ziemniaczana, 6 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka opłukać, obrać cienko, zetrzeć na tarce o drobnych okach, dopełnić wodą do pół litra objętości, podgrzać. Do mąki ziemniaczanej dodać zimną wodę, wlać na silnie podgrzany przecier, mieszając zagotować. Odstawić, dodać 2—3 łyżeczek surowej miazgi z owoców róży lub surowej skórki cytrynowej oraz cukier do smaku; wlać do salaterki, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650