Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Wątróbka panierowana Wątróbka panierowana.jpg
Wątróbka panierowana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Wątróbka panierowana

Podawać z ziemniakami, ogórkiem kwaszonym, kapustą, sałatką z pomidorów lub sałatą.

Składniki:
  • wątróbka, 60 dag
  • mąka , 2 dag
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 5 dag
  • smalec, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Wątróbkę pokrajać w plastry grubości ok. 1,5 cm, lekko rozbić, zanurzyć kolejno w mące, rozmąconym jaju i tartej bułce. Bułkę przycisnąć nożem do wątróbki, wyrównać brzegi. Smalec rozgrzać silnie na patelni, włożyć wątróbkę i usmażyć na rumiane z obydwu stron. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650