Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Galaretka z soków owocowych smażonych

Syrop owocowy malinowy, wiśniowy, truskawkowy, różany, , porzeczkowy smażony

Składniki:
  • żelatyna, 2 dag
  • przecier porzeczkowy, 8 dag
  • syrop owocowy, 1 szkl.
  • woda, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Wodę zagotować, dodać sok owocowy i przecier z porzeczek do smaku i jeżeli potrzeba dosłodzić. Rozpuścić żelatynę w wodzie, wymieszać starannie z płynem, wlać do szklanej salaterki, i ostudzić. Sporządzać na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650