Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bulion z warzyw bulion z warzyw.jpg
Bulion z warzyw
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Bulion z warzyw

Dla aromatu dodajemy koperek

Składniki:
  • kminek, 2 dag
  • koperek, 2 dag
  • woda, 0.25 l
  • włoszczyzna, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyzną drobno pokrajać w cienkie paseczki, zalać wrzącą wodą i pod przykryciem szybko ugotować (ok. 20 min.). Miękkie warzywa przecedzić, odcisnąć. Wywar posolić, włożyć dla aromatu drobno pokrajany koperek, w zimie dodać szczyptą zmiażdżonego kminku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650