|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Oponki serowePączki, oponki, faworki. Jakie Wy pichcicie łakocie na tłusty czwartek? Przedstawiamy dzisiaj oponki serowe smażone na smalcu.
Składniki:
Sposób przygotowaniaZmiel twaróg dwukrotnie. Do twarogu dodaj śmietanę i żółtka. Następnie dodaj spirytus. Do mąki dodaj suche składniki ora skórkę z limonki. Zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj na grubość około 1-1,5 cm. Wykrawaj szklanką koło a następnie kieliszkiem mniejsze. Dodajemy ocet do zimnego smalcu. Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy oponki około 2 minuty z każdej strony. Odsączamy z tłuszczu i oprószamy cukrem pudrem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|