Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapuśniak po mazursku Kapuśniak po mazursku].jpg
Kapuśniak po mazursku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kapuśniak po mazursku

Wywar może być zrobiony na wędzonych żeberkach

Składniki:
  • kości, 25 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • kapusta kiszona, 50 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • ziemniak, 30 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kości opłukać, zalać wodą, ugotować wywar. Odcisnąć sok z kapusty, przechować w przykrytym garnuszku. Kapustę pokrajać, dodać kminek, trochę wody i tłuszczu, ugotować bez przykrycia do miękkości na silnym ogniu. Cebulę pokrajać drobno, lekko zrumienić na tłuszczu. Ziemniaki opłukać, obrać, ugotować, rozetrzeć w wywarze i dodać do zupy, połączyć z kapustą, surowym sokiem, zrumienioną cebulą, mięsem obranym z kości, dodać sól, pieprz do smaku. Podawać z chlebem lub grochem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650