Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kisiel (mus) owocowy, z grysiku pszennego

Ubijanie musu w mikserze jest wydajniejsze.

Składniki:
  • sok malinowy, 0.5 szkl.
  • białka, 2 dag
  • woda, 80 dag
  • kasza manna , 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Część wody zimnej wymieszać z grysikiem (manną). Resztę wody zagotować z cukrem. Na wrzącą wodę wlać mannę, mieszając zagotować i rozkleić na brzegu płyty (ok. 20 minut). Rozklejoną mannę zestawić i ubić szybko ręcznie lub w mikserze na jednolitą, gładką masę; przy końcu dodać sok z cytryny lub porzeczek — do smaku; wymieszać z pianą z białek, wyłożyć do kompotierek i ostudzić. Podawać polanę smażonym sokiem owocowym. W sezonie letnim zamiast wody i soku z cytryny można używać wywaru z porzeczek, malin (15—20 dkg owoców). Ubijanie musu w mikserze jest wydajniejsze. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650