Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Wieprzowina zapiekana z kapustą kwaszoną Wieprzowina zapiekana z kapustą kwaszoną.jpg
Wieprzowina zapiekana z kapustą kwaszoną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Wieprzowina zapiekana z kapustą kwaszoną

Może być baranina

Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • koncentrat pomidorowy, 5 dag
  • pomidor, 30 dag
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • kapusta kwaszona, 75 dag
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • smalec, 5 dag
  • wieprzowina , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokrajać na kawałki, usmażyć je na silnie rozgrzanym smalcu, po czym włożyć do rondla. Drobno pokrajaną cebulę i paprykę zasmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu i połączyć z mięsem. Dodać kwaszoną kapustę, wymieszać i wlać tyle wody, aby pokryła mięso. Gotować bez przykrycia.. W połowie gotowa­nia dodać przyprawy. Pomidory pokrajać, udusić w oddzielnym rondlu i przetrzeć (koncentrat pomidorowy rozrzedzić zimną wodą). Ugotowaną potrawę przełożyć do naczynia, w którym ma być zapiekana, dodać przecier pomidorowy lub rozrzedzony kon­centrat oraz mielony pieprz, wymieszać, wstawić do silnie na­grzanego piekarnika i zapiec. Potrawę podawać z ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650