Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Sernik na zimno ciasta duże.jpg
Sernik na zimno
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Sernik na zimno

Mama robi najlepszy

  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • biszkopt, 0.25 kg
  • żelatyna, 2 łyżk.
  • mleko, 20 dag
  • cukier, 18 dag
  • jajka, 4 szt.
  • margaryna, 12 dag
  • ser twarogowy półtłusty , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ser i margarynę przepuścić przez maszynkę. Z przewidzianej ilości cukru odjąć l łyżkę. Żółtka utrzeć z pozostałą ilością cukru i dodać do sera. Białka ubić na pianę; pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru. Pianę dodać do sera. Żelatynę zagotować z mlekiem (mieszać w czasie gotowania), po czym ostudzić, dodać do masy serowej i wymieszać. Wyłożyć masę do formy i pozostawić do zżelowania w chłodnym miejscu lub w lodówce. Formę można wyłożyć biszkoptami. Polać syropem lub owocami w cukrze. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650