Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kisiel żurawinowy

Owoce płukać pod bierzącą wodą

Składniki:
  • żółtka, 1 szt.
  • mąka ziemniaczana, 6 dag
  • woda, 2 szkl.
  • cukier, 2 łyżk.
  • żurawina, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jagody przebrać, wyłożyć na cedzak, opłukać pod bieżącą wodą, osaczyć, zalać wodą wrzącą, ugotować, przetrzeć, przecier podgrzać. Mąkę rozmieszać z zimną wodą, wlać na gorący przecier, zagotować mieszając; dodać cukier do smaku, wlać do salaterki, ostudzić. Podawać z ocukrzonym mlekiem (wymieszanym z żółtkiem) albo z sosem waniliowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650