Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Galaretka surowa malinowa

Sporządzić na kilka godzin przed podaniem.

Składniki:
  • malina, 35 dag
  • cukier, 20 dag
  • żelatyna, 4 dag
  • woda, 0.75 l
  •  
Sposób przygotowania

Żelatynę opłukać, namoczyć na godzinę w zimnej wodzie. Potem ją odcisnąć, zalać kilkoma łyżkami wrzącej wody, podgrzać i mieszając rozpuścić w gorącej wodzie. Owoce opłukać, zmiażdżyć, wycisnąć przez woreczek, miazgę przelać wodą, zmieszać z sokiem. Płyn wymieszać z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzić na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650