Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Lista naszych przepisów

Widok:
Sortuj według: Nazwy Daty Zdjęcia Oceny Komentarzy
Ziemniaki pieczone

ewcia

Szef Kuchni (850)

Ziemniaki pieczone

Osobno podać sól i surowe masło.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Ziemniaki pieczone inaczej

ewcia

Szef Kuchni (850)

Ziemniaki pieczone inaczej

Podawać z surowym masłem

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Ziemniaki puree

ewcia

Szef Kuchni (850)

Ziemniaki puree

Posypać siekaną zieleniną.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Pory zasmażane

ewcia

Szef Kuchni (850)

Pory zasmażane

Gotowanie sprawia, iż por jest delikatniejszy.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Pomidor nadziewany ryżem z grzyba

ewcia

Szef Kuchni (850)

Pomidor nadziewany ryżem z grzyba

Przed podaniem potrawę zalać śmietaną z dodatkiem soli i mąki i na chwilę wstawić do piekarnika.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Papryka pieczona nadziewana serem

ewcia

Szef Kuchni (850)

Papryka pieczona nadziewana serem

Gotową potrawę przybrać nacią pietruszki.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Papryka nadziewana warzywami

ewcia

Szef Kuchni (850)

Papryka nadziewana warzywami

Paprykę można zalać pod koniec duszenia sosem pomidorowy.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Kalafiory w cieście

ewcia

Szef Kuchni (850)

Kalafiory w cieście

Podawać na ogrzanych talerzach

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Cebula smażona w cieście

ewcia

Szef Kuchni (850)

Cebula smażona w cieście

Podawać jako danie samodzielne lub z sałatkami

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Buraki ze śmietaną

ewcia

Szef Kuchni (850)

Buraki ze śmietaną

Przyprawić do smaku solą, cukrem i kwasem.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Nadziewane pieczarki

ewcia

Szef Kuchni (850)

Nadziewane pieczarki

Pieczarki można podawać jako przekąskę na gorąco lub jako dodatek do mięs.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Placki ziemniaczane

ewcia

Szef Kuchni (850)

Placki ziemniaczane

Chrupiące placki podawane ze śmietaną

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Grzyby solone

ewcia

Szef Kuchni (850)

Grzyby solone

Naczynie obciążyć czystym, wyparzonym kamieniem.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Ziemniaki smażone - frytki

ewcia

Szef Kuchni (850)

Ziemniaki smażone - frytki

Można przyprawić pikantnymi przyprawami

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Kapusta biała parzybrodka

ewcia

Szef Kuchni (850)

Kapusta biała parzybrodka

Można użyć kapusty włoskiej

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Wino grzane

ewcia

Szef Kuchni (850)

Wino grzane

Rozgrzewające wino na chłodne wieczory

Data: 21.02.10

Nalewki i napoje alkoholowe
Czekolada

ewcia

Szef Kuchni (850)

Czekolada

Czekoladę można połączyć z żółtkiem utartym z cukrem.

Data: 21.02.10

Napoje
Herbata

ewcia

Szef Kuchni (850)

Herbata

Gdy herbata naciągnie, nalewać po trochu na­paru do nagrzanych filiżanek, resztę filiżanki napełnić wrzącą wodą.

Data: 21.02.10

Napoje
Grzyby świeże, duszone

ewcia

Szef Kuchni (850)

Grzyby świeże, duszone

Grzyby duszone można przygotowywać z grzybów solonych, po uprzednim opłukaniu ich i ewentualnym wymoczeniu.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Nadzienie z pieczarek

ewcia

Szef Kuchni (850)

Nadzienie z pieczarek

Można podawać jako przystawka z zarumienionymi bułkami

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Grzyby solone, duszone

ewcia

Szef Kuchni (850)

Grzyby solone, duszone

Podawać z ziemniakami, kaszą, ma­karonem albo pieczywem.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Ziemniaki młode z koperkiem

ewcia

Szef Kuchni (850)

Ziemniaki młode z koperkiem

Podawać gorące np. z kefirem

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Bakłażany smażone

ewcia

Szef Kuchni (850)

Bakłażany smażone

Podawać z ryżem lub ziemniakami i sosami, np. pomidorowym.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Ziemniaki zapiekane z grzybami

ewcia

Szef Kuchni (850)

Ziemniaki zapiekane z grzybami

Ziemniaki zapiekane z grzybami kwaszonymi można podawać jako samodzielne danie na obiad lub kolację.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Grzyby zapiekane w sosie

ewcia

Szef Kuchni (850)

Grzyby zapiekane w sosie

Do zapiekania najlepiej nadają się naczynia kamionkowe lub szklane ogniotrwałe.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki
Jarmuż zasmażany

ewcia

Szef Kuchni (850)

Jarmuż zasmażany

Do jarmużu można dodawać starte surowe jabłka, rozdrobnioną w paski i podduszoną marchew, pomidory lub paprykę.

Data: 21.02.10

Warzywa i dodatki

ewcia

Szef Kuchni (850)

Polewka z wina

Podawać w filiżankach z biszkoptami.

Data: 21.02.10

Nalewki i napoje alkoholowe

ewcia

Szef Kuchni (850)

Napój z obierzyn jabłecznych

Obierzyny z opłukanych jabłek wysuszyć w piekarniku i przechowywać w słoju lub szczelnej puszce w suchym miej...

Data: 21.02.10

Napoje

ewcia

Szef Kuchni (850)

Kakao owsiane

Gotowy napar osłodzić do smaku.

Data: 21.02.10

Napoje

ewcia

Szef Kuchni (850)

Kakao

Na wierzch dać ubitą osłodzoną pianę z białek (na 1 białko 3 dkg cukru) lub ubitą śmietankę kremową.

Data: 21.02.10

Napoje
Wyświetl: 102030 przepisów na stronie
1 2 3
Ostatnio dodane przepisy

Ostatnio dodane przepisy

Zwiń: Ostatnio dodane przepisy
Indyk duszony w warzywach.

fredekgotuje

Kuchcik (78)

Indyk duszony w warzywach.

Smaczny indyk w warzywach, szybko i zdrowo.

Data: 26.01.23

Drób

siebieemidaj

Kuchcik (40)

5 minutowe ciasto z kubka

Ekspresowe ciasto z mkrofali

Data: 09.11.22

Ciasta i desery
Oponki serowe

Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Oponki serowe

Pączki, oponki, faworki. Jakie Wy pichcicie łakocie na tłusty czwartek? Przedstawiamy dzisiaj oponki serowe s...

Data: 23.02.22

Ciasta i desery
Pizza domowa z piekarnika

Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Pizza domowa z piekarnika

Super przepis na pizzę na cienkim cieście

Data: 06.01.22

Dania z mąki
Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650