Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki młode z koperkiem Ziemniaki młode z koperkiem.jpg
Ziemniaki młode z koperkiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Ziemniaki młode z koperkiem

Podawać gorące np. z kefirem

Składniki:
  • ziemniak, 1.25 kg
  • masło, 4 dag
  • koperek, 2 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, wyszorować lub oskrobać, najlepiej pod stru­mieniem bieżącej wody, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugo­tować pod przykryciem, dodając łodyżki zielonego koperku. Odcedzić, włożyć do garnka surowe masło i posiekany koperek, garnek nakryć i podrzucić ziemniaki w garnku kilka razy, aby masło równomiernie się wymieszało. Zaraz podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650