Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bakłażany smażone Bakłażany smażone.jpg
Bakłażany smażone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Bakłażany smażone

Podawać z ryżem lub ziemniakami i sosami, np. pomidorowym.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 5 dag
  • mąka , 3 dag
  • bakłażan, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, cienko obrać, pokrajać w skośne dość grube krążki, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumie­niąc na złoty kolor po obu stronach. Dodać sól i pieprz, zaraz podawać posypane posiekaną nacią pietruszki lub koperkiem. Plastry bakłażanów można również smażyć po uprzednim panierowaniu. Należy je wtedy oprószyć solą i pieprzem, obtaczać w rozbitym jaju i tartej bułce; smażyć na tłuszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650