|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Papryka nadziewana warzywamiPaprykę można zalać pod koniec duszenia sosem pomidorowy.
Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzygotować nadzienie: Warzywa pokrajane w paseczki i cebulę pokrajaną w kostkę przysmażyć na oleju, dodać obciągnięte ze skórki i pokrajane w kostkę pomidory lub koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki krótko poddusić, przyprawić smaku solą, cukrem, sproszkowaną papryką i kwaskiem cytronowym. Owoce papryki upiec, obciągnąć ze skórki, przekrajać wzdłuż na pół, wyjąć pestki i gąbczasty miąższ. Nadzieniem napełnić paprykę, ułożyć w płaskim naczyniu, podlać olejem i kilkoma łyżkami wody lub rosołu, udusić pod przykryciem do miękkości. Podawać na gorąco lub na zimno, posypane posiekaną nacią pietruszki. Nadzienie z warzyw można łączyć z ryżem. Do zmniejszonej porcji warzyw dodaje się 10 dkg ryżu ugotowanego na sypko. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |