Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kakao

Na wierzch dać ubitą osłodzoną pianę z białek (na 1 białko 3 dkg cukru) lub ubitą śmietankę kremową.

Składniki:
  • kakao, 2 dag
  • woda, 0.1 l
  • mleko, 1 l
  • cukier, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować mleko. Kakao rozmieszać dokładnie z wodą, aby nie by grudek, wlać do wrzącego mleka, osłodzić do smaku i gotować około minut. Podawać gorące w dzbanku. Zamiast mleka można kakao gotowi na wodzie i połączyć z żółtkiem utartym z cukrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650