Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Grzyby solone Grzyby solone.jpg
Grzyby solone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Grzyby solone

Naczynie obciążyć czystym, wyparzonym kamieniem.

Składniki:
  • sól, 15 dag
  • świeży grzyb, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone grzyby wrzucić do osolonej, wrzącej wody (4 szklan­ki) i gotować 5—10 min. Wyjąć, odsączyć na cedzaku, ostudzić i układać warstwami w naczyniu, przesypując solą. Po napeł­nieniu naczynia przykryć grzyby czystym, wygotowanym kawał­kiem płótna, a następnie talerzykiem lub drewnianym denkiem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650