Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki puree ziedmniaki puree.jpg
Ziemniaki puree
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Ziemniaki puree

Posypać siekaną zieleniną.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • masło, 4 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane i odparowane ziemniaki przecisnąć przez specjalną maszynkę lub starannie utłuc, dodać wrzące mleko i surowe masło, utrzeć na pulchną masę.Kłaść na półmisku lub wprost na talerzach łyżką maczaną w go­rącej wodzie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650