Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapusta biała parzybrodka Kapusta przybrodka.jpg
Kapusta biała parzybrodka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kapusta biała parzybrodka

Można użyć kapusty włoskiej

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • słonina, 8 dag
  • ziemniak, 50 dag
  • kapusta głowiasta biała , 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę i ziemniaki pokrajać w dużą kostkę, zalać dwiema szklan­kami wrzącej wody, ugotować do miękkości bez przykrycia. Z tłuszczu i mąki przyrządzić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem (lub mlekiem), wymieszać z kapustą, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650