Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Grzyby solone, duszone Grzyby solone, duszone.jpg
Grzyby solone, duszone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Grzyby solone, duszone

Podawać z ziemniakami, kaszą, ma­karonem albo pieczywem.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 1 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • cebula, 10 dag
  • podgrzybek zajączek, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie wypłukać, kilkakrotnie zmieniając wodę, a gdy już nie będą zbyt słone, pokrajać w paski. Cebulę obrać, umyć, drobno pokrajać. Oczyszczone grzyby pokrajać w paski. Grzyby z cebulą udusić we własnym sosie pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać tłuszcz, sól i pieprz do smaku, oprószyć mąką, wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Grzyby duszone podprawia się śmietaną wymieszaną z mąką lub samą śmietaną. Przed podaniem można grzyby posypać drobno posiekaną nacią pietruszki lub koperkiem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650