|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Grzyby solone, duszonePodawać z ziemniakami, kaszą, makaronem albo pieczywem. Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby dokładnie wypłukać, kilkakrotnie zmieniając wodę, a gdy już nie będą zbyt słone, pokrajać w paski. Cebulę obrać, umyć, drobno pokrajać. Oczyszczone grzyby pokrajać w paski. Grzyby z cebulą udusić we własnym sosie pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać tłuszcz, sól i pieprz do smaku, oprószyć mąką, wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Grzyby duszone podprawia się śmietaną wymieszaną z mąką lub samą śmietaną. Przed podaniem można grzyby posypać drobno posiekaną nacią pietruszki lub koperkiem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|