Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jarmuż zasmażany Jarmuż-zasmażany.jpg
Jarmuż zasmażany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Jarmuż zasmażany

Do jarmużu można dodawać starte surowe jabłka, rozdrobnioną w paski i podduszoną marchew, pomidory lub paprykę.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • jarmuż, 1 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • mąka , 4 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Jarmuż wrzucić do wrzącej osolonej wódy, gotować na silnym ogniu bez przykrycia 2-3 min., aż szpinak da się rozetrzeć w palcach, odsączyć, zemleć lub posiekać.Z tłuszczu i mąki przyrządzić w garnku białą zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem, zagotować mieszając, połączyć z jarmużem przyprawić solą i cukrem lub czosnkiem roztartym z solą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650