|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Grzyby świeże, duszoneGrzyby duszone można przygotowywać z grzybów solonych, po uprzednim opłukaniu ich i ewentualnym wymoczeniu. Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby oczyścić i umyć. Cebulę obrać, umyć, drobno pokrajać. Oczyszczone grzyby pokrajać w paski. Grzyby z cebulą udusić we własnym sosie pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać tłuszcz, sól i pieprz do smaku, oprószyć mąką, wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Grzyby duszone podprawia się śmietaną wymieszaną z mąką lub -samą śmietaną. Przed podaniem można grzyby posypać drobno posiekaną nacią pietruszki lub koperkiem. Podawać z ziemniakami, kaszą, makaronem albo pieczywem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|