Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Grzyby świeże, duszone Grzyby świeże, duszone.jpg
Grzyby świeże, duszone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Grzyby świeże, duszone

Grzyby duszone można przygotowywać z grzybów solonych, po uprzednim opłukaniu ich i ewentualnym wymoczeniu.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 1 dag
  • śmietana, 15 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • cebula, 10 dag
  • świeży grzyb, 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i umyć. Cebulę obrać, umyć, drobno pokrajać. Oczyszczone grzyby pokrajać w paski. Grzyby z cebulą udusić we własnym sosie pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać tłuszcz, sól i pieprz do smaku, oprószyć mąką, wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Grzyby duszone podprawia się śmietaną wymieszaną z mąką lub -samą śmietaną. Przed podaniem można grzyby posypać drobno posiekaną nacią pietruszki lub koperkiem. Podawać z ziemniakami, kaszą, ma­karonem albo pieczywem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650