Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Polewka z wina

Podawać w filiżankach z biszkoptami.

Składniki:
  • cukier, 8 dag
  • żółtka, 2 szt.
  • cynamon laska, 0.5 szt.
  • goździki, 5 szt.
  • woda, 0.25 l
  • białe wino, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Wino zagotować z wodą i korzeniami. Osobno utrzeć żółtka z cukrem, zagęścić na ogniu, dolewając po trochu gorące wino, mocno ubijać, aż się spieni. Należy uważać, aby płyn nie zagotował się, gdyż „zważą" się żółtka. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650