Sałatki i przystawki -
Są smaczne, zdrowe, tanie i łatwe do przyrządzenia. Jada się je o każdej porze dnia. Mogą stanowić przystawkę, zakąskę, przegryzkę, dodatek warzywny do innego dania lub pełnowartościowy samodzielny posiłek. Najłatwiejsze do przyrządzenia i bardzo chętnie jadane są sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół.
|
|
Data: 02.01.22
|
|
Szybka przekąska: jajka faszerowane szprotkami i pieczarkami
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 14.11.21
|
|
Pyszna przekąska, którą zaskoczycie znajomych!
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 04.11.21
|
|
Pyszna przekąska na codzień i od święta
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 28.09.21
|
|
Świetna, prosta przystawka na imprezę
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 03.03.15
|
|
Jajka panierowane w mące grochowej i smażone na głębokim tłuszczu,podawane z sosem z kolendry
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 03.03.15
|
|
Wielkanoc z indyjskim akcentem
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Najważniejsze są liście
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Rzeżuchę łączy się pół na pół z zielonymi liśćmi różnych roślin i z sałatą.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Cykorię można też połączyć z dżemem z borówek lub żurawin.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Połączyć z sałatą.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Dodać do sałaty
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Wymieszać z sałatą.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Sól i cukier do smaku
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Dwa przepisy w jednym
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Pomysł na melona
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Jabłka można zastąpić kapustą kwaszoną
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Po ostudzeniu podawać do mięsa i ryb.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Najlepsza do dziczyzny
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Podawać do wędlin, zimnych mięs, kanapek.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Do surówki z chrzanu można dodać poszatkowane jabłka lub kalarepę.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Aż chce sie gotować
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Bardzo smaczna
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Surówkę z rzodkiewek można połączyć z liśćmi sałaty pokrajanymi na mniejsze części.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Kwestia wymieszania
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Policz do trzech i gotowe
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Pory można zastąpić czarną rzodkiewką
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|
|
|
|
Data: 20.02.10
|
|
Bardziej delikatną surówkę można przyrządzić bez dodatku chrzanu.
|
|
Platynowy Szef Kuchni (6855)
|