|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Jajka faszerowane na dwa sposobySzybka przekąska: jajka faszerowane szprotkami i pieczarkami
Składniki:
Sposób przygotowaniaJajka gotujemy na twardo przez 6-7 minut. Wstawiamy do zimnej wody, żeby skorupka łatwiej się obierała. Kroimy drobno cebulę, podsmażamy na maśle. Pieczarki myjemy i drobno siekamy - dorzucamy do cebuli. Dusimy około 15 minut. Szprotki oczyszczamy z ogonków i rozgniatamy widelcem. Jajka przekrajamy na pół wyjmujemy żółtka - połowę żółtek wrzucamy do szprotek, drugą połowę do pieczarek z cebulą. Dodajemy majonez, sól, pieprz. Obie pasty rozgniatamy widelcem i mieszamy. Kroimy drobno pietruszkę i mieszamy z oboma pastami. Faszerujemy jajka. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|