Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z dyni i jabłek

Jabłka można zastąpić kapustą kwaszoną

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • skórka cytrynowa, 1 szt.
  • cukier puder, 5 dag
  • jabłko, 25 dag
  • dynia, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Obraną ze skóry i oczyszczoną z pestek dynię oraz jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić kwasem, wymieszać z cukrem i skórką otartą z cytryny, dodać kilka łyżek przegotowanej i ostudzonej wody. Dynię można połączyć z kwaszoną kapustą wymieszać z przypra­wionym olejem i posypać siekaną nacią pietruszki, nie dodając już kwasu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650