Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Zaprawa musztardowa

Sól i cukier do smaku

Składniki:
  • jajka, 1 szt.
  • musztarda, 2 dag
  • olej, 3 dag
  • śmietana, 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Z ugotowanego na twardo jaja wyjąć żółtko, przetrzeć przez sitko, rozetrzeć z musztardą, dodawać po trochu olej (oliwę lub śmie­tanę), ucierając rozprowadzić trzema łyżkami przegotowanej zimnej wody. Przyprawić solą i cukrem do smaku, wymieszać z posiekanym białkiem, połączyć z sałatą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650