Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z chrzanu ze śmietaną

Do surówki z chrzanu można dodać poszatkowane jabłka lub kalarepę.

Składniki:
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • śmietana, 10 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • chrzan, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jędrne korzenie chrzanu po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce o małych otworach, natychmiast skropić kwaskiem cytrynowym, przyprawić solą i cukrem; od razu wymieszać ze śmietaną, aby chrzan nie ściemniał. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650