|
|
Data: 26.05.14
|
|
Kasza powinna na stałe zagościć w naszym codziennym menu .
|
|
Srebrny Szef Kuchni (2450)
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Lepszy niż kupny
|
|
|
|
|
|
Data: 08.04.20
|
|
Sos tatarski to sos, który trudno jest przyporządkować do jednej kuchni i jednego kraju. Oparty na majonezie zimny sos pochodzi prawdopodobnie z Franc
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Naprawdę smaczny
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Zamiast pomidorów może być przecier
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Bardzo sympatyczny sosik
|
|
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Troszkę rosołu do smaku
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Znakomity do sałatek
|
|
|
|
|
|
Data: 18.02.10
|
|
Podawać do legumin z ryżu, słodkich budyniów, ciast biszkoptowych itp.
|
|
|
|
|
|
Data: 18.02.10
|
|
Podawać do kasz, słodkich budyniów, drobnych makaronów, ciast biszkoptowych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Data: 08.04.20
|
|
Sos Belgijski to niezwykle popularny w Belgii ostry sos, podawany jako dodatek do frytek belgijskich, kanapek oraz wielu innych dań, takich jak kebaby
|
|
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Smak chrzanu ma być stodkawo-kwaśny.
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Zamiast wywaru można dodać wodę z 1/4 kostki mag
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Tego trzeba spróbować
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Fajne połączenie chrzanu z jabłkiem
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Do sosu można dodać pół szklanki śmietany, ale wtedy nie należy dodawać kwasku cytrynowego.
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Dobry na trawienie
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Dobrze jest zabarwić karmelem
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Porzeczki można zastąpić truskawką czy jabłkiem
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Papryka musi być świeża
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Polecam do schabu pieczonego
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Smaczny, delikatny
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Sos śmietanowy
|
|
|
|
|
|
Data: 05.02.10
|
|
Dosyć oryginalny
|
|
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Podawać w sosjerce
|
|
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Jeżeli trzeba, sos nieco rozrzedzić mlekiem.
|
|
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Podawać do mięsa
|
|
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Sos ma mieć smak kwaśno-słodkawy.
|
|
|
|
|
|
Data: 15.02.10
|
|
Podawać do sztuki mięsa, baranich kotletów, jaj w koszulkach.
|
|
|