Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sos malinowo-porzeczkowy sos malinowy.jpg
Sos malinowo-porzeczkowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos malinowo-porzeczkowy

Podawać do kasz, słodkich budyniów, drobnych makaronów, ciast biszkoptowych.

Składniki:
  • mąka ziemniaczana, 1.5 dag
  • śmietanka, 10 dag
  • cukier, 7 dag
  • malina, 15 dag
  • porzeczka czerwona, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce przebrać, opłukać zalać niedużą ilością wrzącej wody, zagotować, przetrzeć przez sito. Część przecieru ostudzić, zmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z resztą przecieru, dodać cukier, zagotować. Wlać śmietankę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650