Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos cebulowy biały (soubise)

Podawać do sztuki mięsa, baranich kotletów, jaj w koszulkach.

Składniki:
  • cukier, 1 dag
  • masło, 4 dag
  • rosół, 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 4 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • cebula, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę obrać, obgotować, odcedzić, pokrajać drobno, dodać masło i udusić ją do miękkości nie rumieniąc, lecz skrapiając mocnym rosołem. Gdy cebula jest już miękka, przetrzeć ją, zagotować i podprawić mąką wymieszaną z mlekiem. Sos mieszając zagotować, dodać sól i cukier do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650