Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos cebulowy rumiany

Sos ma mieć smak kwaśno-słodkawy.

Składniki:
  • ocet, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mąka , 4 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pokrajać cebulę, zrumienić z tłuszczem na jasnozłoty kolor. Mąkę zrumienić w piekarniku, wymieszać z tłuszczem i cebulą, odstawić. Zasmażkę rozprowadzić ostudzonym rosołem lub wodą, zagotować, prze­trzeć przez sito. Sos posolić do smaku; jeżeli trzeba, zabarwić karmelem, dodać octu i cu­kru, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650