Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Sos grzybowy

Do sosu można dodać pół szklanki śmietany, ale wtedy nie należy dodawać kwasku cytrynowego.

Składniki:
  • świeży grzyb, 25 g
  • cebula, 12 g
  • tłuszcz, 7 g
  • mąka , 5 g
  • natka pietruszki, 5 g
  • sól, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby świeże dokładnie umyć, suszone — umyć i namoczyć. Ce­bulę pokroić w kostkę. Grzyby świeże pokroić i dusić z cebulą, suszone — gotować całe z cebulą w l-2 l wody przez ok. 1-2 godz. Ugotowane grzyby posiekać. Zrobić zasmażkę , rozprowa­dzić wywarem z grzybów lub wodą. Połączyć z grzybami — za­gotować. Sos doprawić do smaku, dodać drobno pokrojoną natkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650