Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Sos cebulowy rumiany

Zamiast wywaru można dodać wodę z 1/4 kostki mag

Składniki:
  • wywar z włoszczyzny, 70 g
  • cebula, 25 g
  • olej, 7 g
  • mąka , 5 g
  • sól, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • liście laurowe, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zrobić zasmażkę,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić mieszając, aż będzie miękka. Rozprowadzić zasmażkę wywar i dodać sól, przyprawy, sok z cytryny lub kwasek cytryno cukier lub karmel — gotować ok. 10 min. Gotowy sos można przetrzeć przez sito. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650