Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos chrzanowy na rosole

Podawać w sosjerce

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • chrzan, 6 dag
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • rosół, 1 szkl.
  • śmietana, 25 dag
  • mąka , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • masło, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Chrzan opłukać, obrać, zetrzeć, skropić lekko roztworem kwasku cytrynowego. Zagotować rosół z mięsa wołowego. Mąkę rozmieszać w śmietanie, wlać do wrzącego rosołu mieszając zagotować. Dodać surowe, świeże masło, chrzan, sól i cukier do smaku, rozrzedzić, zagotować, wlać do sosjerki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650