Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos beszamelowy śmietankowy

Jeżeli trzeba, sos nieco rozrzedzić mlekiem.

Składniki:
  • masło, 3 dag
  • mąka , 4 dag
  • śmietana, 25 dag
  • sól, 1 szczypta
  • żółtka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Stopić masło, dodać mąkę, mieszając podsmażyć ją. Zasmażkę rozprowadzić śmietaną (i rosołem), dodać soli do smaku. Do sosu dodać surowe żółtka, rozmieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650