|
|||||||||||||||||||||||
Ciasta i desery -Stanowią przyjemne zakończenie obiadu. Należy jednak zwracać uwagę na ich kaloryczność. Desery takie jak ciastka i torty z kremem, kruche ciastka mają dużą ilością cukru i tłuszczu, a co za tym idzie są również kaloryczne. Kompoty, galaretki owocowe, koktajle mleczne i kisiele nie stanowią już takiego obciążenia dla naszego układu trawiennego. Dodatkowo, desery w połączeniu z owocami i sokami owocowymi dostarczają naszemu organizmowi niezbędnej witaminy C.
ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Strucla z makiem IIStruclę posypać cukrem, dopóki gorąca, lub oblać lukrem. Data: 11.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Ptysie ze śmietanką kremowąPodawać natychmiast po napełnieniuśmietaną. Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)PrzekładaniecPo ostygnięciu polukrować lukrem waniliowym lub przed ostygnięciem posypać cukrem z wanilią. Data: 11.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Placek półkruchy ze śliwkami lub wiśn...Podawać tego samego dnia zaraz po upieczeniu, bo ciasto nasiąkając sokiem owoców wilgotnieje i staje się nie... Data: 12.02.10Ciasta i desery |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||||||||
|