Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Jak gotować? -

czasami kilka sprytnych sztuczek daje niewyobrażalne efekty w kulinarnej sztuce. Również jako nowicjusz możesz się tu wiele nauczyć od swoich bardziej zaawansowanych w gotowaniu kolegów.



Porady i Artykuły kulinarne

Lista naszych artykułów

Widok:
Sortuj według: Tytułu Daty Zdjęcia Oceny KomentarzySortuj według
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Chrupiące kotlety

Każda gospodyni wie , że aby usmażyć kotlety z piersi kurczaka , należy obtoczyć je w jajku i bułce tartej . ...

Data: 19.03.13

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Dziczyzna - mięso, o którym wciąż wie...

Dziczyzna to wciąż mało doceniany gatunek mięsa. Dzieje się tak, gdyż nie znamy jego zalet i braku...

Data: 26.04.16

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Wyciskanie na śniadanie – zdrowe soki...

Zdrowe śniadanie to podstawa żywienia, warto więc przyjrzeć się temu, co dostarczamy swojemu organ...

Data: 29.06.16

Jak gotować?
Nativip

Szef Kuchni (1082)

Lekcja 2 \"Dobór menu\"

Organizacja przyjęcia i dobór odpowiedniego menu uzależnione jest przede wszystkim od rodzaju przyjęcia i oka...

Data: 21.10.11

Jak gotować?
slawomirbednarczyk2217

Młodszy Kucharz (357)

Zwykły Murzynek

Każdy wie co to jest za placek "Murzynek", robi się go bardzo prosto, ale czy kiedykolwiek zastanawialiści...

Data: 14.01.12

Jak gotować?
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Pieczone gołąbki.

Gołąbki nie przypalą się podczas pieczenia ,gdy włożymy dno bryfanny cienkimi plastrami słoniny.

Data: 29.10.12

Jak gotować?
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Najlepsze dodatki do mięsa mielonego

Chcesz , by twoje klopsy , pulpety i pieczenie zachwycały nie tylko smakiem , ale i oryginalnością ? Wzbogać...

Data: 23.09.13

Jak gotować?
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Aby wypieki nie chłonęły tłuszczu

Wypieki takie jak : pączki , oponki czy chrusty , pochłaniają bardzo dużo tłuszczu podczas smażenia . Aby tem...

Data: 28.09.14

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Wielkanoc z indyjskim akcentem

Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi ob...

Data: 03.03.15

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

6 pomysłów na zdrowe i pożywne śniadanie

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia – to zdanie to jedna z podstawowych zasad racjo...

Data: 22.04.15

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Naczynia podstawą gotowania w kuchni

Podstawowym i niezbędnym elementem każdej kuchni, bez którego nie sposób sobie wyobr...

Data: 08.07.15

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Herbaciane dania

O tym, że herbata może bardzo pozytywnie wpływać na zdrowie człowieka, słyszał chyba każdy. Dlatego też je...

Data: 11.12.15

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Wykwintny przepis na pierś z kurczaka

Filet z piersi kurczaka to dużo wysokowartościowego białka, zero węglowodanów i miligramy tłuszczu....

Data: 11.12.15

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Masło orzechowe - przepis na zdrową p...

Masło orzechowe może nam się kojarzyć ze Stanami Zjednoczonymi, z amerykańskimi filmami, w których ...

Data: 05.05.17

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Jak zrobić handrolla, czyli egzotyczn...

Po fast foodowym szale, który stopniowo ogarniał cały świat wraz z rozwojem sieci McDonald’s,...

Data: 12.06.17

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Burger w wersji fit, czyli jaki? Sprawdź

Chcesz się zdrowo odżywiać, więc myślisz, że burgery nie są dla Ciebie? Jak mawia klasyk: nic bardziej myl...

Data: 16.10.17

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Dużo, smacznie, kolorowo. Przekąski n...

Czerwień i zieleń królują nie tylko na fladze Meksyku, ale również na meksykańskich stołach ...

Data: 29.12.17

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Zalety piekarnika z funkcją pieca kon...

Piekarnik parowy, zwany także piecem konwekcyjno-parowym, pierwotnie był stosowany głównie w profes...

Data: 05.04.18

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Najlepsze słodycze na prezent - czy w...

Ludzie zwykle myślą o kupowaniu czekoladowego prezentu przy romantycznych okazjach, takich jak walentynki ...

Data: 20.06.18

Jak gotować?
KlinikaZdrowia

Srebrny Szef Kuchni (1530)

Fachowcy o witaminach

Coraz częściej ludzie umierają na choroby, z którymi współczesna medycyna nie daje sobie rady. Są to choroby ...

Data: 24.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Praktyczne wiadomości o przyrządzaniu...

Potrawy z jaj sporządza się kilkoma sposobami. Najczęściej gotuje się je w wodzie, w parze lub smaży. Najtrud...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Jaką wartość mają odpadki mięsa

Gdy przyniesiemy mięso do kuchni, odcinamy od niego zbyt duże kawałki tłuszczu, usuwamy kości (co w języku z...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Sprawianie zająca

Dużą deskę do mięsa wyłożyć kilku warstwami grubego papieru, przygotować szeroką miskę i wiaderko. Bardzo os...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

O mało znanym i niedocenionym warzywie

Największą wartość ze wszystkich warzyw kapustnych ma jarmuż, czyli kapusta bezgłowa. Jest to najdawniej znan...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

O warzywach liściastych

Najbardziej lubianym warzywem liściastym jest sałata głowiasta, rozpowszechniająca się u nas coraz bardziej. ...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Zmiękczanie warzyw

Większość warzyw spożywanych codziennie poddaje się działaniu wysokiej temperatury, aby otrzymać pożywienie g...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Warzywa gotowane w wodzie

Z warzyw gotowanych w wodzie wygotowuje się do wywaru wiele cennych składników. I właściwie w miarę gotowania...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Warzywa duszone we własnym soku podpr...

W ten sam sposób gotuje się i inne warzywa, lecz sporządza się do nich sos, który można podprawić śmietaną, z...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Grzyby można gotować, dusić i smażyć

Z grzybów gotowanych sporządza się zupę, którą można podprawić zasmażką lub śmietaną. Podaje się ją z kluskam...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
madrala

Szef Kuchni (1075)

Ciasto gotowane: pierogi, uszka i pul...

Zgniatanie i wałkowanie ciasta na pierogi i uszka Zagnieść ciasto nieco rzadsze niż na kluski krajane, star...

Data: 25.02.10

Jak gotować?
Wyświetl: 102030 artykułów na stronie
1 2 3

Ostatnio dodane artykuły

Zwiń:
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Najlepsze słodycze na prezent - czy w...

Ludzie zwykle myślą o kupowaniu czekoladowego prezentu przy romantycznych okazjach, takich jak walentynki ...

Data: 20.06.18

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Zmywarki gastronomiczne w sklepie Rev...

Zmywarka do naczyń jest wręcz niezbędnym urządzeniem w kuchni profesjonalnej, gdzie brudnych szklanek i ta...

Data: 06.06.18

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Zalety piekarnika z funkcją pieca kon...

Piekarnik parowy, zwany także piecem konwekcyjno-parowym, pierwotnie był stosowany głównie w profes...

Data: 05.04.18

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Krótki poradnik dla kucharzy, czyli o...

Decydując się na zakup garnków, chcemy, by służyły nam w kuchni przez lata. Odpowiednia jakość nacz...

Data: 06.02.18

Porady i sztuczki
Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650