Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4 Srebrny Szef Kuchni (2450)

Najlepsze dodatki do mięsa mielonego

Chcesz , by twoje klopsy , pulpety i pieczenie zachwycały nie tylko smakiem , ale i oryginalnością ? Wzbogać je ulubionymi składnikami . Warzywa : bezpośredni do masy mięsnej można dodać świeże , podsmażone lub konserwowe warzywa . Klopsiki doskonale smakują z kukurydzą , zielonym groszkiem , fasolką - czerwoną i białą , ciecierzycą . Do masy możesz dodać też drobno posiekaną paprykę , kapustę lub marchewkę , cebulę oraz por - świeży lub duszone . Zioła Możesz je dobierać według uznania . Do klopsików pasują zarówno świeże , jak i suszone zioła : majeranek , oregano , tymianek , estragon , bazylia , rozmaryn , natka , koperek . Praz przyprawy : pieprz , papryka , curry . Musztarda , keczup , sosy . Te dodatki możesz wymieszać bezpośrednio z mięsem mielonym albo obtoczyć w nich uformowane już klopsy tuż przed panierowaniem w mące lub bułce . Do potrawy wykorzystaj : koncentrat pomidorowy , różne rodzaje musztardy , keczup , sos sojowy , maggi , sos typu barnecue . Grzyby . Doskonale komponują się z masą na klopsy . Podkreślają smal potrawy i nadają jej niezwykłego aromatu . Do mięsa możesz wykorzystać świeże bądź suszone grzyby leśne - wcześniej trzeba je podsmażyć . Zamiast grzybów możesz dołożyć pieczarki . Sery . Ten dodatek sprawi że klopsiki będą rozpływały się w ustach . Masę wymieszaj z serem żółtym , tartym lub pokrojonym w drobniutką kosteczkę . Do mięsa możesz dodać kawałeczki sera feta lub mozzarelli .


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650