|
|||||||||||||||||||||||
Sałatki i przystawki -Są smaczne, zdrowe, tanie i łatwe do przyrządzenia. Jada się je o każdej porze dnia. Mogą stanowić przystawkę, zakąskę, przegryzkę, dodatek warzywny do innego dania lub pełnowartościowy samodzielny posiłek. Najłatwiejsze do przyrządzenia i bardzo chętnie jadane są sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół.
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z groszku zielonego i seleraPodawać przybierając cienko pokrajaną papryką i cząstkami jaj ugotowanych na twardo. Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Ćwikła z chrzanemSmak ćwikły powinien dość ostry, kwaśno-słodkawy. Data: 19.04.11Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z czerwonej ( białej ) kapustyDo sałatki można dodać rozdrobnione jabłka, kwaszone ogórki lub cebulę. Data: 20.02.10PrzystawkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka brokułowaMożna dodac odrobine posiekanych pieczarek marynowanych Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Kasza jęczmienna ze świeżymi grzybamiW taki sam sposób można sporządzić kaszę gryczaną lub krakowską zacieraną. Data: 20.02.10Sałatki i przystawkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Kotlety z kaszy mannyPodawać z surówkami z warzyw, z sosem koperkowym, grzybowym lub pomidorowym. Data: 20.02.10Sałatki i przystawkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Kotlety z ryżu i sera żółtegoPodawać z sosem grzybowym, pomidorowym lub koperkowym i surówkami. Data: 20.02.10Sałatki i przystawkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Kotlety z ryżu z pomidoremPodawać z sosem szczypiorkowym lub koperkowym z dodatkierr surówki warzywnej. Data: 20.02.10Sałatki i przystawkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Kasza manna rozklejana, na gęstoPodawać na słodko z masłem, sokiem owocowym lub sosem waniliowym, jako danie kolacyjne albo jako deser do ob... Data: 19.02.10Sałatki i przystawkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Buraki naciowe z wodyMożna również obłożyć plasterkami wędzonego smażonego boczku i polać tłuszczem z wytopienia. Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Brokuły w sosie śmietanowymŚmietanę można zastąpić sosem majonezowym Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Kalafior w majonezieDo majonezu można dodać trochę ugotowanego i przetartego szpinaku, oraz drobno siekane korniszony i marynowan... Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z brukselkiDo sałatki można dodać rozdrobnione pomidory, paprykę st kową, kalafiory lub ziemniaki. Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z cebuli z koncentratem pomid...Nieezwykłe połączenie cebuli i pomidora Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z selerów naciowychSelery możemy łączyć również z innymi warzywami Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z groszku zielonego i pomidorówSałatkę można przyrządzić z gotowym sosem Ketchup Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z jarmużu ( brukselki)Zamiast jarmużu można do sałatki zastosować brukselkę, którą należy ugotować w całości i przekrajać na pół. Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z ziemniaków i kapusty kwaszonejOlej możemy zastąpić oliwą Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z ziemniaków i seleremSałatkę można przyrządzać z sosem majonezowym lub śmietanowo-musztardowym Data: 20.02.10Sałatki i surówkimarcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)Sałatka z ziemniaków i fasoli ( fasol...Do sałatki można wykorzystać olej z konserw rybnych. Data: 20.02.10Sałatki i surówki1 2 |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||||||||
|