Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ćwikła z chrzanem ćwikła.jpg
Ćwikła z chrzanem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Ćwikła z chrzanem

Smak ćwikły powinien dość ostry, kwaśno-słodkawy.

  • dla alergików
  • na grilla
  • dieta
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • burak ćwikłowy, 75 dag
  • chrzan, 10 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ocet, 2 łyżk.
  • kminek mielony, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane buraki obrać ze skórki, poszatkować w cienkie ćwiartki krążki lub zetrzeć na tarce o dużych otworach. Chrzan zetrzeć na tarce o małych otworach, zalać niewielką ilością gorącej wody z octem lub kwaskiem cytrynowym, przyprawić solą, cukrem i kminkiem, wymieszać z burakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650