|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ScaloopsSzef Kuchni (1460) Keks z bakaliamiPodawać następnego dnia
Składniki:
Sposób przygotowaniaPółokrągłą formą keksową posmarować masłem, posypać mąką. Opłukać, oczyścić i osuszyć rodzynki, opłukać i pokrajać resztą bakalii, oprószyć je mąką. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać wanilią (skórką cytrynową). Ubić pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąką, bakalie lekko wymieszać, wyłożyć ciasto do formy, upiec w dobrze wygrzanym piekarniku (0.5 godziny), gdy zbyt szybko się rumieni, nakryć papierem. Po upieczeniu pozostawić chwilą w formie, wyjąć, oprzeć o brzeg stolnicy, ostudzić. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|