Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z bakłażanów a la kawior

Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Składniki:
  • bakłażan, 50 dag
  • cebula, 15 dag
  • olej, 3 dag
  • koncentrat pomidorowy, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Bakłażany czyli oberżyny oczyścić, umyć i upiec lub włożyć w skórce do wrzącej wody i ugotować. Po ostudzeniu obrać ze skórki i posiekać. Pokrajaną w kostkę cebulę sparzyć wrzącą wodą, odcedzić. Bakłażany połączyć z cebulą, olejem i koncentratem pomidorowym, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i chwilę poddusić w płaskim naczyniu na słabym ogniu, ostudzić. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Ugotowane bakłażany można połączyć z surową cebulą pokraj w drobną kostkę, wymieszać z przyprawionym olejem i przybrać plasterkami pomidorów. Po wierzchu posypać zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650