Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zapiekanka rybna zapiekanka-z-rybą.jpg
Zapiekanka rybna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Zapiekanka rybna

Ryba i ziemniaki w jednej brytfanie

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • bułka tarta , 1 łyżk.
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 5 g
  • koncentrat pomidorowy, 30 g
  • śmietana, 50 g
  • cebula, 50 g
  • ziemniak, 250 g
  • tłuszcz, 20 g
  • filet rybny, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować w skórkach i studzić. W czasie filety (świeże lub mrożone) smażyć na dobrze rozgrzany, tłuszczu. Cebulę pokroić w krążki i smażyć razem z rybą. Ziemniaki pokroić w plastry. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie papryką i cukrem. Wysmarować formę tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków, polać częścią sosu, ułożyć rybę z cebulą, przykryć pozostałymi ziemniakami, polać resztą sosu. Zapiec w dobrze grzanym piekarniku. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszka lub koperkiem czy szczypiorkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650